lauantai 3. huhtikuuta 2010

Lastenvaatemallisto hahmottuu

Mie oonkin ollu ahkerana!

Olen tilaillut kangasnäytteitä postilaatikon täydeltä - Italiasta, Hollannista, Itävallasta, saksasta... sitä mukaa kun tilkkuja tippuu postilaatikkoon, myös malliston ideointi ja suunnittelu etenee vauhdilla. Nyt alkaa olla materiaalia kasassa sen verran paljon, että eiköhän niillä jo alkuun pääse. Saan siis kauppaan jotain hyllyntäytettä.

Kuvassa vähän fiilistelyä mahdollisista materiaaleista ja väreistä. Enempää en tietenkään uskalla paljastaa vielä .-)

Tulossa on tytöille tunikoita ja mekkoja, puuvillasta, pellavasta, villasta, sekä jotain trikoovaatetta myös, jos löydän materiaalin niihin. Luomupuuvillaa tuntuu olevan vaikea löytää, ihme kyllä. Jouduin tänään tilaamaan näytteitä jenkeistä, en tosin tiedä onko se kovin ekologista tilata luomupuuvillaa toiselta puolelta maapalloa, mutta toisaalta, eipä se puuvilla suomessakaan kasva, ja joka tapauksessa se lentää tänne joko intiasta tai egyptistä tai... missälie ikinä sitä kasvatetaankin. Ehkäpä se kuitenkin on eettisempää lennättää LUOMUlaatuisena sitä, kuin myrkkykyllästettynä.

Katselin eilen ylen areenasta dokumentin puuvillanviljelystä, ja siitä järkyttyneenä päätin etsiä sen luomupuuvillan tuottajan jostain kiven alta. Olin kyllä aikonut käyttää luomupuuvillaa muutenkin, mutta en todellakaan tajunnut miten paljon myrkkyjä "perinteisessä" puuvillanviljelyssä käytetään, ja että osa niistä päätyy välillisesti meidän ruokapöytäämme! Se, että minä ostan luomupuuvillaa, ei tietenkään estä myrkkyjen päätymistä ihmisten ruokaan, niin kauan kun puuvillaa viljellään myrkyillä ja osa siitä käytetään karjan ravinnoksi. Kyllä, sitä myrkyillä viljeltyä puuvillaa (ne osat jotka eivät kelpaa kuidun valmistukseen, valmistetaan eläimille rehuksi) syötetään lehmille, joita sitten iloisesti lypsetään ja käytetään ihmisravinnoksi. Saamme puuvillapeltoon suihkuttamamme aineet rikastumaan itseemme, nerokasta!

No, minä olen kuitenkin osaltani, vaikkakin pienelläkin, vaikuttamassa luomupuuvillan kysynnän kasvuun ja sitä kautta tuotannon lisääntymiseen. Jolloin se toivottavasti vähentää myrkkyjen käyttöä. Tässä linkki tuohon dokumenttiin, se on katsottavissa muutaman viikon ajan ilmestymisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti