perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kukkilintu lennähti pellavalle!

Ensimmäiset kankaanpainokokeilut on nyt tehty, ja paperikaaviolla onnistui ihan kivasti. Painoin vain muutaman kuvan, ja paperikaavio hajosi kun irrottelin sitä seulasta, eli pitänee tehdä seuraava kuva kalvolle. Kuitenkin ihan kivalta tuo kuva näyttää, eli tuon voisi vaikka valottaakin seulaan. Pääsen siis taas uutta kokeilemaan.

Nyt kokeilin kuvaa puuvillalle, pellavalle sekä pellava-viskoosineulokselle. Parille eri väriselle, jotta näkee miten painokuvan väri muuttuu erivärisellä kankaalla. Violetti painoväri näytti kauniilta pullossa, mutta oranssilla ja keltaisella kankaalla se kyllä ainakin märkänä näytti todella tummalta. Eli pitää varmaan tehdä värin sekoittamisen kanssakin useita kokeiluja. Ehkä lisään peittovalkoista, jotta saan kuvasta oikeasti violetin.

2 kommenttia:

  1. Siis on niin ihana, etten pysty sanomaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Elvina! Noita painokuvia on siis tulossa useampikin erilainen, mutta pääsen tekemään niitä vasta kunnolla tuossa kesäkuun puolella, kun meillä ei oikein täällä kotona ole tilaa. Nyt pitäis vaan ommella ja ommella ja ommella!!!

    VastaaPoista