lauantai 27. helmikuuta 2010

Välillä vähän muutakin kuin käsitöitä, bisneksiä ja lankoja.

Illaksi tehdään maistuvaa ruokaa, ja syödään hyvin parin ystävän kanssa.

Piti hieman soveltaa reseptejä - tästä kaupungista ei ihan helpolla löydäkään tryffeleitä (as in niitä sieniä) tai edes tryffeliöljyä! Pitihän se arvata, kun alkaa tekemään TV-huippukokkien (Antti Vahtera & Visa Nurmi) resepteillä, niin niistä löytyy sellaisia aineita joita voi kyllä helsingissä vain kävellä citymarketista ostamaan suoraan hyllystä, mutta ei täällä maalla. Tryffeliöljy on Lappeenrannan citymarketissa joulusesonkituote. Ehkä kokeilemme tryffeliperunamuusia sitten ensi jouluna. Laitoin sen sijaan oliiviöljyä ja aurinkokuivattua tomaattia pieneksi silputtuna muusin sekaan. Hyvää se oli siitä huolimatta!

Tälläsii myö syötiin:


Illallinen lauantaina 27. helmikuuta 2010


Alkupalat

Juustopiiras
Sinihomejuustotäytteinen, valkosipulinen piiras ruispohjalla, lisukkeena voi-sokerikuullotettuja lämpimiä päärynänviipaleita.

Sormisalaatti
Sydänsalaatin lehtiä, grillattua halloumijuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Pieniä luumutomaatteja ja valkosipuliöljyssä paahdettua leipää.

Maa-artisokkakeitto
Kermainen sosekeitto maa-artisokasta ja perunasta.

Pääruoka

Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja
Tryffeliperunamuusia
Lisukkeena grillattuja artisokansydämiä ja välimeren kasviksia.

Jälkiruoka

Suklaacanasta
Pehmeä suklaamuna, vadelmia ja balsamisiirappia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti