tiistai 3. marraskuuta 2009

Nyt on monta rautaa tulessa!

Eilen tuli testattua, että vaaleita sinisen sävyjä on mahdollista saada myös aronialla. Samasta aronialiemestä josta oli jo monet värit otettu, sain vielä viimeiset huurut irti. Puretusaineina käytin alunaa ja viinikiveä (josta vain puoli annosta normaalista, koska en sitä punaista halunnut vahvistaa).
Tein hieman uhkarohkean ja kalliin värjäyskokeilun, mutta onnistuihan tuo melko hyvin. Värjäsin pari 50g kerää novitan cloudia (villa-bambua, kilohinta langalla yli 80€) ja arvelin, että juuri bambun takia väristä tuli niin vaalea, se kun on kasvikuitu, ja alunalla ei kasvivärit tartu kovin hyvin muuta kuin villaan. Happaman liemen säädin hieman emäksisemmäksi parilla lusikallisella ruokasoodaa, joka muuten kuohui ja vaahtosi aika hauskasti ;) Emäksiseksi sen takia, ettei bambukuitu haurastuisi happamassa liemessä.


Tässä vyyhditettynä langat.



Tänään keräilin pihalta kaikkea mahdollista, mistä voisi kuvitella väriä irtoavan. Ja ensimmäiset kokeilut porisevat jo padassa. Kuvassa vasemmalla ruusunmarjaliemi jossa 20g karstavillalankaa, ja oikeanpuoleisessa padassa koristekaalista keitetty liemi (HYI, että osasi haista pahalle!!!) jossa muhii niinikään 20g villalankaa sekä tuota samaista eilen värjäämääni kallista bambuvillaa 50g kerä. Kaalipadassa muhivat langat näyttävät tällä hetkellä kauniin heleän pinkiltä, mutta jätän ne yön ajaksi jäähtymään liemeen, ja katsotaan aamulla mihin päin väri mahtaa kääntyä. Kaalista väri irtosi hyvin, mutta ei voi vielä tietää tarttuuko se lankaan ollenkaan, ja jos tarttuu, minkä väriseksi se muuttuu. Jänskättää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti